deryalı günler,derya gibi,derya baykal,örgü,el işi,dantel,oya,modelleri,resimleri,videoları

1 Mayıs 2008 Perşembe

Yalancı Çerkez Tavuğu

Deryalı Günler Yalancı Çerkez Tavuğu

Annemin gününden bir tarif daha… Ablamın hazırladığı yalancı çerkez tavuğu. Doğrusu benim en sevdiğim salatalardan biridir. Ellerine sağlık ablacığım nefis olmuştu.

Yalancı Çerkez Tavuğu
Malzemeler
3 Adet Tavuk Göğüs Eti (Derisiz)
½ Demet Dereotu
2 Su Bardağı Yoğurt (Süzme yoğurt kıvamında)
2 Diş Sarımsak
½ - 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
5-6 Dal Maydanoz
Pul biber – Tuz

Hazırlanışı
Tavuk göğüslerini haşlayıp iyice didikleyin. Yarım demet dereotunu ince ince kıyın. Didilmiş tavukları, dereotunu, pul biberi, çekilmiş cevizleri ve tuzu bir kapta iyice harmanlayarak karıştırın. (Çekilmiş cevizi isteğinize göre yarım veya 1 su bardağı kullanabilirsiniz. Eğer ceviziniz yoksa cevizsiz olarak ta hazırlayabilirsiniz.) Başka bir kapta yoğurdun ve sarımsakların tümünü kullanarak sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Tavuklu karışımı servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün. Yoğurdu kaşık yardımıyla üzerini örtecek şekilde yayın. Bir tavada pul biberi yağla yakarak üzerine dökün. Maydanozları ince ince kıyarak üzerine serpiştirin.

Hiç yorum yok:


TOWER'S BİLİŞİM A.Ş