deryalı günler,derya gibi,derya baykal,örgü,el işi,dantel,oya,modelleri,resimleri,videoları

3 Aralık 2008 Çarşamba

Deryalı Günler Garnitürlü Pilav

Garnitürlü Pilav
Malzemeler
2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
1 Kutu Hazır Garnitür
2 Yemek Kaşığı Tereyağı veya Margarin
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Hazırlanışı
Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın. Bir kaseye alarak sıcak suyla ıslatıp 20-30 dakika bekletin. Yağı tencereye alıp, karıştırarak eritin. Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler parlak bir görünüp alıp, tane tane ayrılana kadar kavurun. Garnitürleri ezmeden sudan geçirip, suyunu iyice süzerek pirinçlerin üzerine ilave edip karıştırın. Tuzu ve 3 Su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip garnitürleri ezmeyecek şekilde hafifçe karıştırarak tencerenin kapağını kapatıp, orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu koyup, pilavı demlenmeye bırakın. Aksi takdirde tenceredeki buhar pilavı ıslatır ve pilavınız lapa olur.

Hiç yorum yok:


TOWER'S BİLİŞİM A.Ş