deryalı günler,derya gibi,derya baykal,örgü,el işi,dantel,oya,modelleri,resimleri,videoları

1 Mart 2008 Cumartesi

Domatesli Taze Fasulye Salatası

Deryalı Günler Domatesli Taze Fasulye Salatası

Taze fasulye salatasını ilk kez denediğimden bittiğinde ortaya çıkak sonuçtan, tadının nasıl olacağından hiç emin olamadım ve çok korkarak yaptım aslında. Ama yemekte gördüm ki aslında çok lezzetliymiş ve değişik bir şeyler yapmak istediğimiz zamanlarda kullanılabilecek bir tarifmiş. Özellikle misafirlerimiz geleceğinde hep farklı bir şeyler yapmak isteriz ya işte bu salata o günler için de uygun. :)

Domatesli Taze Fasulye Salatası

Malzemeler
1 Adet Soğan
250 gr. Taze Fasulye (Börülceyle de yapılabilir.)
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Domates
Tuz
Sos İçin Malzemeler
2 Çorba Kaşığı Sirke
3 Diş Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Kırmızı Biber, Karabiber



Hazırlanışı
Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayalım. Bölmeden çok az su ilavesi ile ağır ateşte ve kapaklı tencerede fazla yumuşatmadan haşlayalım.Delikli kepçe ile tencereden çıkartıp, bekletelim.Soğanı yemeklik ve piyazlık doğrayalım. Tavaya biraz zeytinyağı alalım. Soğanı ilave ederek, zeytinyağında pembeleştirelim.Yemeklik küp doğranmış domatesi tavaya ilave edelim.3-5 dakika kadar daha kavurduktan sonra tuzunu ayarlayıp, ateşten alalım. Hazırladığımız bu harcı servis tabağına yayalım. Fasulyeleri harcın üzerine dizelim.Diğer yanda 2 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, ve dövülmüş sarımsakları karştıralım ve çatalla iyice ezelim. Bu sosu fasulyelerin üzerine gezdirelim. Kırmızı biber ve karabiber serpelim. Soğuk olarak servis yapalım.

Not:
Fasulyelerin doğal rengini değiştirmeden ve besin değerini kaybetmeden haşlanmasını istiyorsanız, kaynar tuzlu suda haşlayın.Delikli kepçe ile tencereden alıp, bu kez buzlu suya daldırın. 5 dakika sonra buzlu sudan alın.


TOWER'S BİLİŞİM A.Ş