Mantı
MALZEMELER:
-250 gr. kıyma
-1 soğan
-Yarım demet maydanoz
-Tuz ve karabiber
HAMURU İÇİN:
-3 su bardağı un, 1 yumurta
-Yarım kg. yoğurt, 2 kaşık margarin
-3 diş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı biber
YAPILIŞI:
1- Un elenir, ortasına 1 yumurta, tuz ve su ilavesiyle sert
bir hamur yoğrulur. Özleştirilip üzeri kapalı olarak dinlendirilir.
2- Hamur iki parçaya ayrılıp oklava ile 2 mm inceliğinde açılır. İki parmak genişliğinde karelere kesilir.
3- Parçaların ortasına kıymalı iç konup üçgen şeklinde kapatılıp sıkıca bastırılır.
4- Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yağ sürülür. Fırında hafif pembe kızartılır.
5- Üzerine 6- 7 bardak sıcak et suyu veya su konup tepsi çevrilerek pişirilir.
6- Tabağa alınıp sarımsaklı yoğurt dökülür, sonra da kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Not: Mantı fırında kızartılmadan, kaynar suda haşlanarak da yapılabilir.
KISA BİLGİ:
Kayserili hanımlar mantıyı bir kaşığa 40 tane gelebilecek kadar küçük yaparmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder